Welkom bij project Seahorse in Hengelo

Leuk dat je belangstelling hebt voor het project Seahorse in Hengelo. Op deze bijzondere locatie bieden wij 9 bouwkavels en 4 shed-woningen te koop aan. Ben jij klaar voor het stoere stadse wonen in Hengelo?

De 9 bouwkavels zijn allemaal gelegen aan de rand van de woonwijk en zijn binnen de grenzen van het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan vrij te bebouwen. Daarnaast verzorgen wij de verkoop van de 4 zeer unieke shed woningen. Ben jij de koper die straks in één van deze 4 beeldbepalende woningen woont? Een plek waar historie van de locatie en de industriële uitstraling bij elkaar komen.

Hoe ziet de planning eruit?

Om jou als belangstellende een goed beeld te geven van het traject voor de aankoop van de bouwkavels hebben wij een stappenplan ontwikkeld. Zo weet je vanaf dag 1 hoe het aankooptraject eruit komt te zien. Wel zo handig toch?

Wat kost het bouwen van mijn droomwoning in Seahorse?

Snel berekenen wat het bouwen van uw droomhuis kost en aan welke kosten u moet denken bij de aankoop van een bouwkavel? Kavelteam biedt daarvoor de gratis Kavelcalculator. Bereken snel en specifiek de kosten voor uw droomhuis!

Kavelteam wil graag dat u uw oriëntatie op een toekomstige bouwkavel zo nauwkeurig mogelijk doorloopt. De invulling van uw wensen hangt voor een groot deel af van de financiële haalbaarheid. Speciaal hiervoor hebben wij de kavelcalculator ontwikkeld. Gewoon gratis en vrijblijvend door u in te vullen en per mail toe te sturen

Kavelcalculator

KAVEL / GRONDKOSTEN

grondkosten Geef de kavelprijs en vierkante meters op. We berekenen dan de m2-prijs voor u. U kunt ook vierkante meters en m2-prijs opgeven. Dan rekenen we het totaalbedrag voor u uit.
Indexatie van de koopsom Indien er een indexatie van de koopsom van toepassing is, kunt u daarvoor hier een stelpost opnemen.
n.v.t.
Verkoop- en advieskosten Kosten die gemaakt worden voor de verkoop van het bouwkavel en het adviestraject rondom de aankoop van het kavel.
n.v.t.
notariskosten en kadastraal recht Kosten voor akte van levering en kadastrale inschrijvingskosten, wij hebben deze standaard op inclusief gezet, omdat dit redelijk gebruikelijk is bij |(gemeentelijke) kavels.
inclusief
overdrachtsbelasting 6% % over de grondwaarde. Alleen van toepassing indien geen BTW van toepassing is (als u van de gemeente een kavel koopt).
verkennend bodemonderzoek Schoongrond verklaring, alleen benodigd indien verkoper geen garanties hieromtrent geeft. Voor de aanvraag omgevingsvergunning dient u aan te tonen dat de bodem geschikt is voor het realiseren van een woonhuis.
inclusief
sonderingen Bepalen van de bodemgesteldheid ten behoeve van de fundatie. Op basis van de uitkomsten van dit onderzoek, kan de constructeur bepalen of de woning op palen gezet moet worden, grondverbetering toegepast moet worden of dat dit niet benodigd is.
bouwrijp maken De aannemer baseert zijn aanneemsom op een bouwrijp perceel. Ophogen van de grond, verwijderen van bomen en stronken of nog aanwezige opstallen vallen onder de kosten voor het bouwrijp maken. Bouwkavels van gemeenten worden standaard bouwrijp geleverd.
inclusief
aansluitkosten Kosten voor aansluitingen bij de nutsvoorzieningen
stelpost
Totaal KAVEL/GRONDKOSTEN

BOUWKOSTEN

Vrijstaande woning Normaal afwerkingsniveau, exclusief bijgebouw of garage. Inclusief lucht-water warmtepomp. Prijs is uitsluitend de aanneemsom
Twee-onder-één kap woning Normaal afwerkingsniveau, exclusief berging of garage. Inclusief lucht-water warmtepomp/ prijs is uitsluitend de aanneemsom
Schuur Ongeïsoleerd uitgevoerd, op staal gefundeerd. Prijs is uitsluitend de aanneemsom
Totaal BOUWKOSTEN

FUNDATIEKOSTEN

Op staal gefundeerd De bodem is voldoende stabiel waardoor geen aanvullende maatregelen benodigd zijn voor de fundatie van de woning. Met name in de hoger gelegen gebieden is een fundatie op staal goed mogelijk
geen meerprijs
Grondverbetering of palen tot circa 6 meter Indien uit het sonderingsonderzoek blijkt dat grondverbetering of een palenfundatie benodigd is, dan kunt u dat meenemen in de begroting. Grondverbetering of een beperkte palenfundatie wordt met name toegepast als de bodem grillig is en niet overal op dezelfde hoogte dezelfde grondsamenstelling aanwezig is.
stelpost
Palenfundatie vanaf 10 meter In een groot gedeelte van Nederland is een palenfundatie van 10 meter of meer benodigd. Met name op de lager gelegen gebieden is dit zeker noodzakelijk, dan kunt u dat meenemen in de begroting.
stelpost
Totaal FUNDATIEKOSTEN

BIJKOMENDE KOSTEN

Legeskosten Dit zijn kosten voor verkrijgen omgevingsvergunning en bedraagt 2.15% van uw bouwkosten inclusief BTW.
Totaal BIJKOMENDE KOSTEN

ARCHITECT EN/OF BEGELEIDINGSKOSTEN

Onze woning wordt door een architect ontworpen Indien u uw woning volledig onder architectuur laat ontwerpen en de architect de directie laat voeren tijdens de aanbesteding en bouw, dan geld hiervoor een stelregel van circa 6% van de bouwkosten. Indien u slechts een gedeelte van de diensten gebruik maakt, kunt u per onderdeel een indicatieve vergoeding berekenen.

AANVULLENDE DUURZAAMHEIDSMAATREGELEN

Aardwarmte warmtepomp in plaats van een lucht-water warmtepomp
stelpost
Warm water middels zonneboiler Warm water middels zonneboiler met zonnecollector: 2 collectoren met 200 liter boiler
stelpost
Aanvullende PV-panelen 10 extra stuks
stelpost
Douche WTW Installatie douche warmte terug winning
stelpost
Totaal AANVULLENDE DUURZAAMHEIDSMAATREGELEN

OVERIGE KOSTEN ZELF WERKZAAMHEDEN

Met alleen de bouw van de woning bent u er nog niet. Nadat de aannemer is vertrokken gaat u zelf in de woning aan de slag om de woning naar uw wensen af te werken. Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van deze kosten. Doordat de afwerkingskosten erg kunnen afwijken, vult u hier een indicatie in van de kosten die u verwacht te maken.
Keuken Vul hier een realistisch budget in
stelpost
Toilet beneden Vul hier een realistisch budget in
stelpost
Badkamer Vul hier een realistisch budget in
stelpost
Haard Wilt u een open haard of gaskachel? Vul hier uw budget in
stelpost
Stalen pui Uw woonvertrekken afsluiten met een stalen pui? Vul hier uw budget in
stelpost
Vloerafwerking beneden Houten vloeren, PVC of natuurstenen vloer? Vul hier uw budget in
stelpost
Vloerafwerking boven Houten vloeren, PVC of natuurstenen vloer? Vul hier uw budget in
stelpost
Binnen behang- en schilderwerk #####
stelpost
Wandafwerking Behangen, stucadoren en schilderen? Vul hier uw budget in
stelpost
Gordijnen etc. Vul hier uw budget in
stelpost
Kasten Wilt u een vaste kastenwand? Vul hier uw budget in
stelpost
Tuin+ oprit voor Vul hier uw budget in
stelpost
Tuin achter Schakelt u een hovenier in of doet u het zelf? Vul hier uw budget in
stelpost
Schuur / berging in tuin Wilt u een berging in uw tuin? Vul hier uw budget in
stelpost
Schutting Denkt u ook aan uw erfafscheiding? Vul hier uw budget in
stelpost
Kosten onvoorzien Neem altijd een post mee, zodat u kleine verrassingen kunt opvangen
stelpost
Totaal OVERIGE KOSTEN ZELF WERKZAAMHEDEN

Kosten realisatie woning op kavel

Totale kosten Dit betreft een indicatie. Aan alle gebruikte bedragen kunnen geen rechten worden ontleed.
  • Verstuur calculatie per mail


    Stuur de bovenstaande calculatie per e-mail naar jezelf door hieronder je e-mailadres achter te laten.

Inschrijven voor één van de kavels?

Wil je meer weten over de kaveloppervlaktes, prijzen en bebouwingsmogelijkheden. Alle inhoudelijke informatie over de kavels vind je op de projectwebsite. Wil je je direct inschrijven? De pre-sale is geopend tot en met 18 juli 2019. Alle inschrijvingen lopen via de projectwebsite. Registreer je daar en schrijf je in als belangstellende voor een kavel