Projectinformatie

info

Nog 1 duurzame woning te koop op het nieuwe Landgoed Wiltensacker in Epe

Prijs: 931.500,– inclusief BTW

Wilt u wonen in een nieuwe landhuis op een schitterende rustige plek in een natuurgebied en toch dichtbij het gezellige dorp Epe, dan is dit een uitgelezen kans. Eén familie heeft dit terrein van ruim 12 ha gekocht om er samen met anderen een prachtige woonplek te realiseren. Op dit terrein komt een duurzaam en vrijwel energieneutraal landhuis (energielabel A+++) met daarin 3 woningen die op een transparante manier aan elkaar geschakeld zijn.

Sleutelwoorden:

  • Duurzaam: duurzaam en circulair bouwen waar mogelijk, duurzaam leven en elkaar daarin inspireren.
  • Samen rond een erf: ieder zijn eigen woning en ook omzien naar elkaar, goed nabuurschap, delen.
  • Natuur: genieten van het uitzicht en de mogelijkheid mee te denken en werken aan de natuurontwikkeling op het landgoed.

Het landhuisensemble is ontworpen door ORGA architect, een toonaangevend en door de natuur geïnspireerd architectenbureau, dat zich bij het ontwerpen laat leiden door ecologische principes en technieken.

De woning

Op deze zeer fraaie locatie bieden wij u de middelste woning aan met een riante tuin op het zuiden en een prachtig uitzicht over de hoge enk en het omliggende coulisselandschap. De eigen kavel biedt veel privacy, heeft een oppervlakte van maar liefst 2.550 m2 en is op het zuiden georiënteerd. Daarnaast wordt u mede-eigenaar van het gemeenschappelijke erf aan de voorzijde (1.320 m2) en een moestuin en boomgaard aan de achterzijde (830 m2).

De voorzijde van de woning geeft zicht op het beekdal en sluit aan op het gezamenlijk erf. De achterzijde, royaal op het zuiden gericht, heeft grote ramen, openslaande deuren en een royale veranda, zodat u optimaal van het buitenleven en natuur op de hoge enk kunt genieten.

De indeling van de woning is levensloopbestendig met slaapkamer en badkamer op de begane grond. Via de vide in de woonkamer komt u op de eerste etage, waar nog een werk-/logeerkamer en atelier-/zolderruimte te vinden zijn.

In de indeling van de woning zijn eigen aanpassingen mogelijk. Zo is er desgewenst op de eerste etage ruimte voor een tweede badkamer (optie 1).

De riante eigen kavel biedt u ook de mogelijkheid tot het plaatsen van een goed geïsoleerd bijgebouw van ruim 70 m2 (optie 2), dat is te gebruiken als kantoor, gastenverblijf, hobbyruimte of schuur.

Tot slot is elders op het landgoed nog een royaal perceel van ruim 3.000 m2 beschikbaar waarop een extra bijgebouw van 300 m2 gebouwd mag worden (optie 3).

Het landhuis harmonieert geweldig met het omliggende landschap en past geheel binnen het vastgestelde bestemmingsplan. Ook de omgevingsvergunning is inmiddels verleend, zodat direct met de bouw begonnen kan worden. De bouwtijd bedraagt ongeveer 6 maanden.

Het landgoed

Het magnifieke nieuwe landgoed heeft twee gezichten. De 5,5 ha aan de zuidkant van de Dijkhuizerzandweg bieden de weidse ruimte van hoge enk met kruidenrijk grasland, houtwallen en solitaire bomen. Daar komen ook de woningen te staan. De 7,5 ha ten noorden liggen in het lage beekdal met kwelwater, beekjes, natte graslanden en elzenbossages. Dit beekdal is ook onderdeel van de ecologische hoofdstructuur (EHS).

De bijzondere ligging waarborgt een heerlijke natuurbeleving, rust en privacy, ruimte en uitzicht.

Het landgoed ligt op ca 1 km van het centrum van Epe dat een rijk cultureel leven, leuke restaurants en een ruim en gevarieerd aanbod van winkels, sportverenigingen en onderwijsvoorzieningen kent. Epe is schitterend omringd door uitgestrekte natuurgebieden met bossen en heidevelden. En iets naar het oosten komt u al snel in het karakteristieke rivierenlandschap langs de IJssel. Door goede aansluitingen op de snelwegen A50 en A28 is Epe goed bereikbaar en bent u binnen een uur in de Randstad.

Het aanbod

De koopsom is gebaseerd op offertes van de aannemer. Hierin zijn nog wel afwijkingen mogelijk. Koper sluit zelf een aannemingsovereenkomst met de aannemer. In de huidige koopsom zijn o.a. de volgende zaken inbegrepen:

  • aankoop van het perceel;
  • alle kosten voor het voorliggende ontwerp;
  • bouwkosten op basis van offertes van de aannemer.

De kosten voor de aangegeven opties zijn:

  • optie 1: extra badkamer op eerste etage: € 10.000;
  • optie 2: volledig geïsoleerd bijgebouw (ruim 70m2) incl zonnepanelen: € 115.000;
  • optie 3: extra perceel en bijgebouw: nader te bespreken.

Wij willen u graag uitgebreid informeren over de mogelijkheden en leiden u graag ter plaatse rond. Hiervoor is het mogelijk om een afspraak met ons in te plannen. Bel of mail ons kantoor voor een afspraak.

Foto

Video

contact