Projectinformatie

info

Nog 1 landhuis te koop op Landgoed Wiltensacker in Epe

Prijs 998.000,– vrij op naam

Op een zeer fraaie locatie in het buitengebied dichtbij het dorp Epe aan de rand van de Veluwe bieden wij u op het nieuwe Landgoed Wiltensacker deze woning aan met een prachtig uitzicht over het omliggende coulisselandschap. De eigen kavel heeft een oppervlakte van 2.550 m2 en is volledig op het zuiden georiënteerd. Daarnaast wordt u mede-eigenaar van het erf aan de voorzijde (1.320 m2) en een moestuin en boomgaard aan de achterzijde (830 m2).

Het landhuis is ontworpen door ORGA architect, een toonaangevend en door de natuur geïnspireerd architectenbureau, dat zich bij het ontwerpen laat leiden door ecologische principes en technieken. De materialen zijn zo gekozen dat de CO2 footprint zo klein mogelijk is. Het landhuis is optimaal geïsoleerd en aan langs de hele zuidgevel is er een royale veranda om de warmte van de zomerzon buiten te houden. Het grootste deel van het dak wordt uitgevoerd als groen sedumdak. De dakhelling van de bijgebouwen is zo gekozen dat de zonnepanelen maximaal rendement opleveren.

Indeling
Altijd al willen wonen midden op een landgoed met vrij uitzicht over landerijen. Dat is dit uw kans. Wanneer u vanuit de entree de woonkamer binnenkomt wordt u overvallen door het schitterende uitzicht op het landgoed en uw tuin van meer dan 2.000 m2. Door het gebruik van grote glaspartijen in combinatie met dubbele openslaande tuindeuren haalt u de omgeving echt naar binnen. De indeling van de woning is levensloopbestendig met slaapkamer en badkamer op de begane grond. Via de vide in de woonkamer komt u op de eerste etage, waar nog een werk-/logeerkamer, tweede badkamer en atelier-/zolderruimte te vinden zijn. In de indeling van de woning zijn nog eigen aanpassingen mogelijk.
U wordt mede-eigenaar van twee gezamenlijke (mandelige) percelen van in totaal 2.150 m2. Het perceel aan de voorzijde is het gezamenlijk erf en dat aan de achterzijde is bestemd voor moestuin en boomgaard. De bouwkavel biedt u ook de mogelijkheid tot het plaatsen van een bijgebouw van 75 m2. Dit royale bijgebouw met een bouwprijs van circa € 100.000,– is inbegrepen in de huidige prijsstelling.

Wilt u wonen op een schitterende rustige plek op de Veluwe, in een natuurgebied en ook dichtbij het gezellige dorp Epe, dan is dit een uitgelezen kans. Eén familie heeft dit terrein van ruim 12 ha gekocht om er samen met anderen een prachtige woonplek te realiseren. Op dit terrein komt een duurzaam en vrijwel energieneutraal landhuis (energielabel A+++) met daarin de 3 woningen die op een transparante manier aan elkaar geschakeld zullen zijn.
Er is al een vastgesteld bestemmingsplan en de omgevingsvergunning is verleend. De planning is dat de woningen eind 2021 gerealiseerd zullen zijn.

Sleutelwoorden:
• Duurzaam: duurzaam en circulair bouwen waar mogelijk, duurzaam leven en elkaar daarin inspireren.
• Samen rond een erf: ieder zijn eigen woning en ook samen, goed nabuurschap, delen.
• Natuur: genieten van het uitzicht en de mogelijkheid mee te denken en werken aan deze natuurontwikkeling.

Het landgoed heeft twee gezichten. Aan de ene kant is er het lage beekdal met kwelwater, beekjes, natte graslanden en bosjes. En aan de andere kant is er de hoge enk met (in de toekomst) kruidenrijk grasland, houtwallen en solitaire bomen. Daar komen ook de woningen te staan. De bijzondere ligging waarborgt rust en privacy, ruimte en uitzicht.

P.S.: Als extra optie kan er een perceel grond elders op het landgoed van ruim 3.000 m2 bijgekocht worden waarop nog een extra bijgebouw van 300 m2 gebouwd mag worden.

De genoemde vrij op naam prijs is gebaseerd op offertes van de aannemer. Hierin zijn nog wel afwijkingen mogelijk. Koper sluit zelf een aannemingsovereenkomst met de aannemer. In de huidige koopsom zijn o.a. de volgende zaken inbegrepen:
1. Architectkosten
2. Constructeurskosten
3. Onderzoekskosten (flora en fauna en bodemonderzoek)
4. legeskosten voor de bouwvergunning
5. Landschapsadvies
6. Kadasterkosten
7. Bouwkosten met energielabel A+++ op basis van aangevraagde omgevingsvergunning
8. Realisatie bijgebouw van 75 m2

Kijkmomenten: Wij willen u graag uitgebreid informeren over de mogelijkheden en leiden u graag ter plaatse rond. Hiervoor is het mogelijk om een afspraak te plannen op locatie op vrijdag 9 april 2021. De initiatiefnemer van het plan is daarbij ook aanwezig, zodat u alles over het project te weten kunt komen. Bel of mail ons kantoor voor een afspraak.

Foto

Video

contact